Arkkitehtuuri ja piha

76&Pihan suunnittelun lähtökohta on ollut alkuperäisen rungon osien hyödyntäminen ja yhdistäminen uusiin ja toimiviin asumisen ratkaisuihin. Rakennuksen A- ja B -portaat kuuluvat olemassa olevaan asunto-osakeyhtiöön ja tekevät kunnostettuna asuinkorttelista entistä raikkaamman kokonaisuuden.

Julkkari_Sisapihalle_

Toimistosta asuinkäyttöön

Mannerheimintie 76:n toimistokiinteistö tarjosi mahdollisuuden muuttaa olemassa oleva rakennus asuinkäyttöön. Asunnot on saatu sovitettua talon systemaattiseen runkoon loogisesti ja miellyttävästi. Talo noudattaa modulaarista rakentamista, mikä antaa mitoittaa asunnot oikein ja sopusuhtaisesti. Valmistuessaan toiminnalliseen industrialismiin yhdistyy inhimillistä lämpöä esimerkiksi puisten ikkunakarmien kautta. Betoniset pilarit ja palkit luovat lasin ja teräksen kanssa modernin asuinympäristön, jotka antavat raamit kodeille. 

Arkkitehdit Kirsi Korhonen ja Mika Penttinen Oy

76&Pihan pääsuunnittelusta vastaavana arkkitehtina toimii Mika Penttinen Arkkitehdit Kirsi Korhonen ja Mika Penttinen Oy:stä. K-P Arkin osaaminen on erikoistunut asuinrakennuksiin ja korjausrakentamiseen, mitä 76&Pihakin edustaa. Toimisto suunnittelee myös julkisia rakennuksia kuten sairaaloita.

Erityisen rakas projekti

”Vanhan hyödyntäminen uuden suunnittelussa on lähellä sydäntäni. Nyt pääsin suunnittelemaan rakennusta, jonka kanssa olen ollut tekemisissä jo kauan sitten. Projekti on minulle rakas, kuin paluu juurille. Tuntuu kuin kaikki palaset olisivat loksahtaneet kohdilleen.” – Mika Penttinen

Piha

76&Pihan sisäpiha on vehreä ja rauhassa ohikulkijoilta sekä liikenteeltä. Piha paranee entisetään maisemasuunnittelun myötä arviolta 2024. Maisemasuunnitteluun kuuluu sisäpihan kunnostus ja pihan sekä kivetyksen ja valaistuksen uusiminen. Samassa yhteydessä rakennetaan Mannerheimintien uudet pyörätiet. Työt tehdään oma projektina Newil&Baun urakan jälkeen.

Julkkari_Manskulle_
Asemapiirros